Patlican salatasi ( Aubergine Salade)

 

Aubergine salade

 

Ingrediënten

2 aubergines

2 rode paprika’s

4 el olijfolie

2 teentjes knoflook

Raspsel en sap van ½ citroen

Klein bosje koriander, fijngesneden plus een paar takjes extra, ter garnering.

½ tl paprikapoeder

1 el komijnzaadjes

Zout en peper

 

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 190*C
  • Prik de schil van de aubergines en de paprika’s rondom in met een vork en bestrijk ze met 1 tl van de olijfolie
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de groenten 45 minuten tot ze zwart beginnen te worden. Het vruchtvlees van de aubergines moet heel zacht zijn en de paprika’s verschrompeld.
  •  Doe de geroosterde groenten in een schaal en dek deze goed af met een schone, vochtige keukendoek.
  • Snijd de afgekoelde aubergines in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schil en gooi deze weg.
  • Snijd het vruchtvlees in fijne stukken.
  • Verwijder zaad, zaadlijsten en verwijder het vel van de paprika en snijd het vruchtvlees in fijne stukken en doe de inhoud in een schaal.
  • Voeg de paprika’s,knoflook toe aan de aubergines.
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper.

Serveer Turks brood erbij.  

Garneer met een takje koriander.

  N.Keten


Plaats een reactie