Aubergine salade
Ingrediënten
2 aubergines
2 rode paprika’s
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook
Raspsel en sap van ½ citroen
Klein bosje koriander, fijngesneden plus een paar takjes extra, ter garnering.
½ tl paprikapoeder
1 el komijnzaadjes
Zout en peper
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 190*C
- Prik de schil van de aubergines en de paprika’s rondom in met een vork en bestrijk ze met 1 tl van de olijfolie
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de groenten 45 minuten tot ze zwart beginnen te worden. Het vruchtvlees van de aubergines moet heel zacht zijn en de paprika’s verschrompeld.
- Doe de geroosterde groenten in een schaal en dek deze goed af met een schone, vochtige keukendoek.
- Snijd de afgekoelde aubergines in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees voorzichtig uit de schil en gooi deze weg.
- Snijd het vruchtvlees in fijne stukken.
- Verwijder zaad, zaadlijsten en verwijder het vel van de paprika en snijd het vruchtvlees in fijne stukken en doe de inhoud in een schaal.
- Voeg de paprika’s,knoflook toe aan de aubergines.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en breng op smaak met zout en peper.
Serveer Turks brood erbij.
Garneer met een takje koriander.
N.Keten